VoetbalTennis Masters - Groningen, Friesland, Drenthe en omstreken

In de voorbereiding: bewust werken aan de onderlinge binding in het team #teambuilding #teamspirit #vangroepnaarteam

Door het spelen van voetbaltennis kun je als begeleiding gericht sturen op de onderlinge verhoudingen in een groep om zo naar een hechter team toe te werken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van koppeltjes van spelers die van nature minder snel naar elkaar toe trekken. De begeleidiing van vv Omlandia heeft het lot te laten beslissen en omschrijft hun voetbaltenniservaringen als volgt: 


"De voorbereiding van Omlandia staat in het teken van verbinding,  voetbaltennis - dan wel voetvolley - heeft ons hier enorm mee geholpen. Wij hebben vooraf geloot en daardoor was het erg leuk om te zien welke koppeltjes er gemaakt werden. De ervaren centrale verdediger met een verleden bij WKE, Harkemase Boys en Achilles 1894 speelde bijv. samen met de jeugdspeler die vervroegd is overgekomen vanuit de JO 19. Behalve het winnen van je wedstrijd zorgt dit al voor een stukje verbinding waar de staf erg blij mee was.

Na het aftastende begin werd het niveau steeds hoger, de acties steeds spectaculairder en ging ook het geluidsniveau steeds verder omhoog. Uiteindelijk 2 winnaars die ook een leuke beker in ontvangst mochten nemen van VoetbalTennis Masters. Al met al een zeer geslaagde avond, zeker een aanrader."