VoetbalTennis Masters

Robert van den Berg - VoetbalTennis Masters

Team & Ambitie

VoetbalTennis Masters (VTM) is een initiatief van Robert van den Berg en bestaat uit een flexibel team van voetbal (tennis) liefhebbers, met onder meer Sport & Onderwijs Adviseur Sybrand Jissink en Michiel Rusch van Rusch' Rush Soccerchallenges. VTM heeft de ambitie om met voetbalorganisaties - en andere sport- en onderwijsinstellingen ter stimulering van bewegen/sporten in het algemeen - voetbaltennis meer en structureel op de kaart te zetten in Noord-Nederland en daarbuiten. 

Profiel & visie van Initiator Robert van den Berg
• liefhebber van technisch aanvallend voetbal, tennis (service-volley) en voetvolley/footvolley
• spelerservaring in het Noordelijke prof- en amateurvoetbal (o.a. sc Heerenveen, Be Quick 1887, ACV) 
• meerdere jaren actief als trainer-coach van jeugd en senioren (Uefa B)

 

"Zowel als voetballer én trainer ervaar ik de grote meerwaarde van het spelen van voetbaltennis." 

"Als voetballer zijn de leereffecten voor de technische basisvaardigheden simpelweg enorm, uiteraard voor de jeugd, maar zeker ook voor senioren. In een wedstrijd in het amateur- én profvoetbal gaan (heel) veel voetbalacties  'door de lucht', rechtstreeks of via een stuit. Al deze balverwerkingen - via een volley, dijbeen, borst, hoofd, schouder(!) - train je spelenderwijs met voetbaltennis. Als ik terugkijk had ik als actief voetballer het veel vaker willen spelen, naast dat je er een betere voetballer door wordt is het ook gewoon geweldig om te doen."

"Als trainer-coach is voetbaltennis een geweldige voetbalvorm met het oog op het teamproces. Naast dat spelers betere voetballers worden als ze het regelmatig spelen kan het ook de teambuilding wezenlijk stimuleren. Door alleen al een keer wat anders te doen op de training, maar ook door bijvoorbeeld de organisatie van een teamtoernooi. Zo kunnen spelers die nog niet geheel wedstrijdfit zijn (en minder onderdeel uitmaken van de spelersgroep) en/of leden van de technische (en evt. medische) staf vaak lekker meedoen. Uit ervaring weet ik dat dit het algehele groepsproces zeker ten goede komt!

"Vanuit praktisch oogpunt ben je als trainer - met de professionele VTM materialen - ook af van het bekende 'houtje-touwtje-geknutsel-met-doeltjes-en-weet-ik-wat-niet-meer'. Je hebt een strakke playground van meerdere voetbaltennisvelden zo opgebouwd en je kunt op iedere gangbare ondergrond - gras, kunstgras, straat, indoor - spelen. De spelregels kunnen daarbij ook eenvoudig worden afgestemd op het niveau van jouw spelersgroep, perfect dus voor ieder team met beginnende jonge voetballertjes van een jaar of 10/12 of ervaren en technisch begaafde voetballers."

Kortom, denk jij in voetbaltennismogelijkheden en/of wil je ook betrokken worden in ons team en meehelpen onze ambitie te verwezenlijken? Neem dan contact op voor mooie nieuwe voetbaltennisinitiatieven! Check hier meer over de achtergrond van VTM's visie.

 
E-mailen
Bellen
Instagram